Ulkoporeallaskauppa.fi on nyt Porello! Tutustu ulkoporealtaiden lisäksi upeaan grilli- ja saunavalikoimaan.

Blogi 3.3.2024

Klooriton vedenhoito

Lukuaika: 2 minuuttia

Ensinnäkin, kloorittomien vedenhoitoaineiden käyttö vähentää iho- ja silmäongelmien riskiä. Monet käyttäjät kertovat, että kloorivedessä uiminen aiheuttaa heille ihon kuivumista, kutinaa ja jopa ihottumaa.

Klooriton vedenhoito on nykypäivänä yhä suositumpi vaihtoehto niin kotitalouksien uima-altaiden kuin porealtaidenkin ylläpidossa. Sen suosion kasvun taustalla on useita terveydellisiä, ympäristöllisiä ja käytännöllisiä syitä. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme, miksi kloorittomat vedenhoitoaineet ovat erinomainen valinta ja miten ne vastaavat nykyajan tarpeisiin paremmin kuin perinteiset klooripohjaiset menetelmät.

Terveydelliset edut

Ensinnäkin, kloorittomien vedenhoitoaineiden käyttö vähentää iho- ja silmäongelmien riskiä. Monet käyttäjät kertovat, että kloorivedessä uiminen aiheuttaa heille ihon kuivumista, kutinaa ja jopa ihottumaa. Samoin kloorin aiheuttamat punaiset, kirvelevät silmät ovat yleinen vaiva uimareille. Kloorittomilla vedenhoitoaineilla nämä ongelmat ovat historiaa, sillä ne eivät ärsytä ihoa eivätkä silmiä samalla tavalla kuin kloori.

Lisäksi kloorin hengittäminen, erityisesti sisätiloissa, voi olla haitallista hengitysteille. Astmaatikoille ja muille, joilla on hengitystieongelmia, klooriton vedenhoito tarjoaa terveellisemmän vaihtoehdon.

Ympäristöystävällisyys

Toiseksi, kloorittomat vedenhoitoaineet ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kloori voi olla haitallista ympäristölle, sillä se ei hajoa helposti ja voi kulkeutua vesistöihin, missä se on myrkyllistä vesieläimille. Kloorittomat vaihtoehdot, kuten aktiivihappi tai mineraalipohjaiset ratkaisut, ovat usein biohajoavia ja vähemmän haitallisia ympäristölle.

Käyttömukavuus ja -kustannukset

Kloorittomien aineiden käyttö on myös käyttäjäystävällistä. Niiden annostelu on helppoa, eikä veden pH-arvojen tai klooripitoisuuksien jatkuvaa seurantaa tarvita yhtä tarkasti kuin kloorivedessä. Tämä vähentää ylläpitotyön määrää ja tekee altaan tai porealtaan käytöstä huolettomampaa.

Vaikka kloorittomien vedenhoitoaineiden hankintahinta voi olla kalliimpi, ne voivat pitkällä aikavälillä säästää rahaa. Koska ne ovat usein tehokkaampia ja niiden käyttöikä on pidempi, veden vaihtoväli voi pidentyä, mikä säästää sekä vettä että energiaa.

Klooriton vedenhoito on tervetullut vaihtoehto monille altaiden ja porealtaiden omistajille. Sen terveydelliset edut, ympäristöystävällisyys, sekä käyttömukavuus ja -kustannukset tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon perinteiselle kloorin käytölle. Kloorittomat vedenhoitomenetelmät tarjoavat tehokkaan ja turvallisen tavan pitää vesi puhtaana ja nautinnollisena kaikille käyttäjille.

Oletko avun tarpeessa?

Asiakaspalvelumme ja myyjämme ovat apunasi!

Sosiaalinen media

Ota haltuun myös meidän sosiaalisen median kanavat!